رادیاتور، عضوی مهم و حیاتی در خودرو ماشین است که گاهی ممکن است دچار اختلال شود. اختلال ایجاد شده در رادیاتور باعث می شود تا موتور خنک نشود و در نهایت ماشین گرم شود. به اصطلاح می گویند ماشین آمپر می چسباند. در این مقاله می خواهیم علائم خرابی رادیاتور ماشین را بررسی کنیم تا بهتر بتوان آن ها را شناسایی کرد.

علائم خرابی رادیاتور ماشین

اگر بخواهیم به شکل خلاصه درباره نشانه های خرابی رادیاتور ماشین صحبت کنیم، موارد زیر از مهم ترین آن ها محسوب می شوند؛

1- بالا رفتن دمای موتور: گاهی ممکن است دمای خودرو، بالا برود و به حالت عادی بازنگردد. در این حالت ممکن است رادیاتور دچار مشکل شده است. اما در برخی موارد هم این افزایش دما می تواند به علت های دیگر مانند گرفتگی لوله های رادیاتور نیز باشد.

2- چکه کردن مایع خنک کننده موتور: اگر مشاهده کردید که در زیر خودرو شما مایع خنک کندده چکه می کند، می توانید احتمال بدهید که رادیاتور خودرو دچار خرابی شده است. اگر بدنه رادیاتور، لوله ها و یا بندها دچار مشکل شوند، ممکن است مایع خنک کننده چکه کند. 

3- گرم شدن فضای داخل خودرو: زمانی پیش می آید که دمای داخل خودرو بیش از حد گرم می شود و در آن بوی نامطبوعی پخش می شود. در این زمان نیز می توان گفت که رادیاتور خودرو دچار خرابی شده است.

4- ایجاد صدای غیرعادی: اگر در زمان رانندگی صداهای غیرعادی مانند بوق ممتد، صداهای تیز و آهنگین و... شنیدید احتمالاً نشانه ای از خراب بودن رادیاتور می باشد. اغلب این صداها به دلیل رسوب گرفتن لوله رادیاتورها، خرابی در فن و یا حضور جسم خارجی در رادیاتور باشد.


5- سرد شدن ناگهانی موتور: گاهاً خرابی در پمپ سیستم خنک کننده، گرفتن رسوب در لوله های رادیاتور و... منجر به سرد شدن ناگهانی موتور حتی در زمانی که ماشین در حال حرکت است می شود. این اختلالات باعث می شوند تا مایع خنک کننده نتوانند به خوبی از لوله ها عبور کنند و موتور در حالت غیرعادی خنک می شود.

برای خرید آنلاین قطعات خودرواز فروشگاه لوکس اتو پارت کلیک کنید.

6- به وجود آمدن رنگ غیرطبیعی در مایع خنک کننده موتور: یکی دیگر از علائم خرابی رادیاتور ماشین، تغییر رنگی است که مایع خنک کننده موتور می دهد. مایع ممکن است به رنگ سبز، زرد یا سیاه بشود و علت آن وجود رسوبات در لوله ها و آلوده بودن آب می باشد.

7- به وجود آمدن رطوبت در خروجی موتور خودرو: ممکن است در اطراف رادیاتور و بر روی بدنه آن بخارهای را مشاهده کنید. ترک ها، شکستگی ها و درزهای ایجاد شده بر روی بدنه رادیاتور باعث می شوند تا بخارها خارج شوند و بر روی بدنه بنشینند. 

8- خرابی در بخش فن: در صورتی که عملکرد فن ها دچار اختلال شوند، رادیاتور خودرو نیز نمی تواند وظیفه اش را به درستی انجام دهد. زمانی که تمام بخش های خودرو صحیح کار کند ممکن است اختلال در فن ها باشد. 

9- کم شدن مایع خنک کننده در خودرو: کاهش مایع خنک کننده رادیاتور در زمانی اندک، نشانه نشتی آن از خودرو می باشد که در نهایت منجر به گرم شدن بیش از حد خودرو می شود. 

در صورت گرفتگی رادیاتور خودرو چطور آن را رفع کنیم؟

یکی از علائم خرابی رادیاتور ماشین، گرفتگی لوله های رادیاتور می باشد. در این صورت است که موتور مدام داغ می کند و ماشین نمی تواند عملکرد صحیح خود را انجام دهد. برای رفع گرفتگی لوله ها می توان آن ها را شست. 

شستن لوله های رادیاتور کار چندان سختی نیست اما باید به چند نکته ریز در زمان شستشو دقت کنید. برای مثال باید مراقب باشید تا زمانی اقدام به شستن لوله ها کنید که رادیاتور بطور کامل خنک شده باشد. 

سپس تمام مایع خنک کننده را از رادیاتور خارج کنید و سپس بعد از تخلیه کامل رادیاتور، از مواد شستشو رادیاتور که تمامی رسوبات را از بین می برند استفاده کنید. سپس بعد از بستن پیچ تخلیه، مواد شوینده را درون لوله ها بریزید و سپس ماشین را روی حالت درجا روشن کنید و اجازه دهید تا برای چند دقیقه درجا کار کند. 

بعد از آن ماشین را خاموش کنید، به ماشین اجازه دهید تا خنک شود و سپس پیچ تخلیه را باز و مواد را رادیاتور خارج کنید. برخی از تعمیر کاران در زمان شستشو از مواد دیگر مانند نوشابه یا جوش شیرین و سرکه نیز استفاده می کنند.